Kennismaken en inschrijven


Uw kind mag voor het eerst naar de basisschool

Uw kind mag voor het eerst naar  de basisschool. Voor u en uw kind is dat een grote stap, één waar u natuurlijk best trots op bent. Het betekent dat uw kind alweer zo “groot” is, maar het houdt ook in dat u een gedeelte van de opvoeding moet overlaten aan anderen. Daarom wilt u graag weten welke school het beste past bij uw gezin, uw kind(eren) en hoe uw kinderen er begeleid worden. De basisschooltijd is een belangrijke periode van het leven. Zowel voor de kinderen als voor u. Iedere schooldag gaan de kinderen naar de basisschool en zijn daar vele uren toevertrouwd aan de professionele zorg van de leerkrachten.
Als ouders wil je een fijne school voor je kind. Het is ook niet niks, zo’n overstap van de vertrouwde thuissituatie naar een school. Hoe weet je nou of het wel de juiste plek is voor je kind? En als er meer scholen bij elkaar in  het dorp staan waar ga je dan op letten? Wordt je kind wel gezien? Iedere ouder staat voor deze keuze. 

Welke stappen kunt u zetten als u uw kind wil aanmelden op de Baayaert?

De beste manier om de school goed te leren kennen is om binnen te komen kijken. U krijgt dan de beste indruk van de sfeer en aanpak op de school. Om die reden plannen we kennismakingsgesprekken en rondleidingen bij voorkeur ook onder schooltijd. Wilt u eens binnen komen kijken, dan kunt het beste een mail sturen aan de directeur via info@baayaert.nl of telefonisch contact opnemen via 0165-303370.
 

Inschrijven

Wilt u uw kind inschrijven op de Baayaert dan kunt u een inschrijfformulier aanvragen bij de school. Deze krijgt u overigens altijd mee wanneer u een rondleiding/kennismakingsgesprek heeft gehad met de directeur. 
 

Uw kind is ingeschreven. Hoe gaat het dan verder?

Peutergroep

In de school is ook de Peutergroep gehuisvest. Het kan zijn dat u graag uw peuter wil plaatsen op de peutergroep van de Baayaert, zodat uw peuter later als kleuter kan doorstromen naar de basisschool in hetzelfde gebouw. U kunt dan dezelfde aanmeldingsprocedure volgen zoals hierboven beschreven. De inschrijving voor de peutergroep  gebeurt bij www.kibeo.nl Dit is de kinderopvangorganisatie waar we mee samenwerken.