Peutergroep


SAMEN SPELEN, SAMEN LEREN 

 

Op de peutergroep van De Baayaert leert uw kind, hoe het is om samen te spelen met andere leeftijdsgenootjes. De groep bestaat uit maximaal 16 peuters per ochtend en 2 leidsters. 

Peutergroep De Baayaert is open op maandag-, dinsdag, woensdag- en vrijdagochtend van 8.30 uur tot 12.30 uur. De peuters leren te delen en samen te spelen met andere peuters. 

Onder begeleiding van vaste leidsters groeien ze spelenderwijs in hun ontwikkeling in de breedste zin van het woord. Allerlei activiteiten zorgen ervoor, dat ze gestimuleerd en geprikkeld worden en helpen de leidsters hen om hun spel te verrijken. 

Gedurende het schooljaar werken we met verschillende projecten uit Puk en Co. Deze projecten worden in verschillende stapjes aangeboden aan de kinderen. Tevens bieden we 4 projecten in gezamenlijkheid aan met de kleuterleerkrachten, spelen we samen met de kleuters buiten en vieren we alle feesten samen met de basisschool. Op die manier verloopt de overstap van de peuters naar de kleutergroep erg soepel.
We zingen liedjes en werken met Puk, zodat het ook voor de allerkleinsten snel duidelijk en begrijpelijk is. We leren ook om in de kring te zitten, te wachten op je beurt en te luisteren naar elkaar.  

De kinderen moeten zich veilig voelen om van daaruit weer te kunnen “groeien” en te ontdekken.  

Er wordt ook wat afgeknutseld bij de peutergroep: kleuren, plakken, kleien en natuurlijk verven! Peuters van deze leeftijd zijn nog enorm beweeglijk, dus binnen en buiten spelen is dan ook super belangrijk! 

Vooral het SAMEN spelen, SAMEN rennen, SAMEN zingen, SAMEN lezen, dus alles wat we SAMEN doen is ontzettend belangrijk en leuk. We leren ze al vroeg, dat niemand wordt uitgesloten en iedereen er mag zijn en mee mag spelen!  Want spelen is leren en spelen is leuk!! 

Komt jouw peuter ook met ons meespelen? Neem dan snel contact op via info@baayaert.nl, of kijk op de website van Kibeo voor meer informatie en om je peuter aan te melden.